PRYLPORTALEN

Hitta nycklarna med mobilen och tvärtom

Publicerad Uppdaterad

Glöm nyckelringar som piper när man visslar. Det här är hjälpmedlet för 2010-talet.

Har du också en släng av Alzheimers och svårt för att lokalisera nyckelknippan när du ska ut? Sedan länge har det funnits diverse keckiga opålitliga lösningar i form av nyckelringar som ger ljud i från sig när man visslar eller klappar händerna. I bästa fall har de fungerat från och till några veckor innan de lägger av totalt.

Men misströsta inte. Den ultimata nyckelhittaren är här i form av The Cobra Tag. Med hjälp av blåtand, GPS och en app till din smartphone etablerar den här finurliga prylen ett nätverk för att hålla ordning på dina grejer.

Via appen kan du få nyckelringen att pipa så att du omedelbart hittar knippan under soffkudden. Men eftersom ringen även har GPS kan du lokalisera nycklarna om du glömt dem hemma hos kompisen eller tappat dem på gatan. Ytterligare en funktion är att enheterna larmar om telefon och nycklar separeras mer än 10 meter vilket är användbart för de som ofta glömmer sin telefon lite här och där. Är det telefonen som är borta så fungerar det även åt andra hållet då du kan få den att väsnas genom att trycka på en knapp på nyckelringen.

The Cobra Tag kostar 60 dollar här vilket är mycket pengar men förmodligen en bra investering om du är av den virriga sorten.
 

Andreas Liebert