MOBIL

Oneplus Pad är en av de bästa surfplattorna med Android - vi har testat

Publicerad Uppdaterad

Oneplus Pad är just nu förmodligen den bästa surfplatta du kan hitta för 6 000 kronor. Det är en trevlig platta för allroundanvändning som ger en bra upplevelse både av att läsa text och titta på film eller serier. Plattans brister kan möjligen vara avgörande för den som har ett specifikt användningsområde i åtanke.

Skärmen är inte OLED, det finns ingen minneskortsplats, snabbladdare följer inte med och det finns heller inga nordiska tecken på tangentbordet.

I gengäld får Oneplus Pad pluspoäng för högtalarna, skärmens färgåtergivning, snabbheten och att den är batterisnål i standby-läge. Och priset! Det här känns verkligen som en surfplatta som är ovanligt bra för sin prislapp.

Formatet är 7:5, alltså något mindre fyrkantig än en Apple Ipad med 4:3 format. Enligt Oneplus ska 7:5 vara bättre anpassat för läsning och att köra appar bredvid varandra.

Plattan är ovanligt tunn och känslan i material och design ger en lite lyxig känsla. Baksidans och framsidans kamera sitter längs ena långsidan, vilket är bra för videosamtal. 

Skärmens färger är klara och balanserade, och skärmen klarar sig förvånansvärt bra även i direkt solljus. För att bara vara en LCD-skärm är skärmen bra. Den känns kanske inte riktigt lika responsiv i rörelserna som en Oled-skärm med hög uppdateringsfrekvens, men närapå.

Oneplus Pad ska klara sig upp till en månad i standbyläge. Vi har inte testat plattan så länge, men den är bra på att hålla batteriet när man inte använder den. Batteriet ska klara minst 1600 laddcykler innan det börjar tappa i kapacitet på allvar. Plattan har även stöd för snabbladdning med 67 watt, men det följer inte med någon snabbladdare. 

Läs om fler av funktionerna och nyheterna med Oneplus Pad i Mobils stora test.

Thingz rekommenderar Oneplus Pad.