BIZTECH

iPhone 14 har lanserats - här är tillbehören du inte vill missa

ANNONS Varje år i september presenterar Apple årets upplaga av iPhones, iPads, Apple Watch och andra smarta prylar. Om du är en av dem som klickat hem en iPhone 14 så kommer här tips på de bästa skydden och tillbehören för din nya dyrgrip.

Publicerad Uppdaterad

Den här artikeln kommer från en annonsör och är inte skriven av någon på Thingz redaktion.

För att avgöra vilken typ av mobilskydd du behöver kan du först fundera över följande:

  • Föredrar du ett tunt skal eller ett heltäckande fodral?
  • Ska du ladda telefonen trådlöst eller med kabel?

Generellt kan man säga att det finns tre olika typer av mobilskydd: mobilskal, fodral och skärmskydd. Ett mobilskal täcker baksida och kanter på telefonen och tillverkas ofta i stöttåliga material som silikon och TPU. Ett mobilfodral är ett heltäckande skydd som omsluter hela telefonen och ger extra skydd åt den känsliga skärmen. Ett skärmskydd klistras direkt på skärmen och skapar en osynlig barriär som skyddar mot repor.

Hitta det perfekta mobilskyddet för iPhone 14

MagSafe-skal
Ett Magsafe-skal är ett mobilskydd som är speciellt framtaget för att fungera ihop med Apples trådlösa laddteknik, MagSafe. Skalet är utrustat med en magnetisk ring som gör att den trådlösa laddaren fäster perfekt mot skalets baksida och på så vis ger optimal trådlös laddning.  Vill du kunna ladda din telefon trådlöst så bör du köpa ett iPhone 14 skal som är MagSafe kompatibelt.

Skärmskydd
Ett skärmskydd är en tunn hinna som skyddar skärmen på din telefon från att repas och i många fall även från sprickbildning. Det finns skärmskydd i härdat glas och i plast. Varianten i härdat glas är något tåligare och kan stå emot stötar bättre tack vare glasets hårdhet. Denna variant är därför något dyrare men en billig försäkring för din skärm.

Plånboksfodral
Ett plånboksfodral skyddar hela din telefon och rymmer dessutom dina kort och sedlar. Detta telefonskydd är perfekt för dig som vill samla allt på ett och samma ställe och slippa bära med dig plånboken. De allra flesta plånboksfodral är vikbara vilket innebär att du även kan använda dem som stativ för telefonen så att du slipper hålla i den när du streamar din favoritserie.

Hitta rätt laddare till iPhone 14

Strömadapter
iPhone 14 kommer precis som dess föregångare utan strömadapter och det är upp till var ny iPhoneägare att införskaffa rätt strömadapter.  iPhone 14 modellerna har ett stort batteri och kräver därmed en kraftfull laddare för att laddningen inte ska ta flera timmar. För att kunna snabbladda telefonen till 50% på under 30 minuter krävs en strömadapter med Power Delivery och en uteffekt på minst 20W. Du kan med fördel välja en iPhone 14 laddare med ännu högre effekt.

MagSafe-laddare
För att ladda din nya iPhone trådlöst kan du använda en MagSafe-laddare. Denna laddteknik är framtagen av Apple och innebär att laddaren fästs magnetiskt på baksidan av telefonen. Din iPhone 14 har inbyggda magneter som gör att laddaren hamnar precis rätt på laddspolen och därmed ge optimal trådlös laddning. Även MagSafe laddaren skall anslutas till en adapter med USB-C port och en uteffekt på minst 20W.

Den här artikeln kommer från en annonsör och är inte skriven av någon på Thingz redaktion.