DATOR

Lenovos nya laptop Yoga Book 9i har dubbla skärmar - därför är det användbart

Publicerad Uppdaterad

Datorer med dubbla skärmar finns det flera av. Ibland användbart, ibland begränsande. Nu har Lenovo lanserat Yoga Book 9i med just dubbla skärmar och de kan vara något på spåren. Enligt ansedda elektroniksajten The Verge, som hunnit känna på laptopen, är den "shockingly useful", ungefär "chockerande användbar". Mycket tack vare att Lenovo uppenbart jobbat på mjukvaran för att få det att fungera som det ska.

Lenovo Yoga Book 9i är i princip två 13,3 tum stora OLED-skärmar i 16:10-format med upplösningen 2,8K som staplats på varandra. Eftersom det är två skärmar saknas en touchpad, men det går att navigera på flera olika sätt. Peka direkt på skärmarna, använda pennan eller dra fram en virtuell touchpad. Det tredje sättet kommer med haptiska knappar som med sitt fysiska gensvar känns nästan som riktiga knappar. Den virtuella touchpaden kan du ändra storleken på och flytta omkring.

Laptopen går att vika ihop och bli som en "vanlig" 13,3-tumslaptop, men med virtuellt tangentbord och touchpad. Du kan också lägga det fysiska tangentbordet på den undre skärmen och samtidigt ha kvar funktionaliteten för den virtuella touchpaden. Det verkar på förhandstittarna som att det fungerar ganska bra.

Yoga Book 9i använder Windows 11, men Lenovo har också lagt till en mängd olika sätt att interagera med de dubbla skärmarna. Funktionen "Flick" låter dig till exempel "skicka" appar eller webbläsarflik mellan skärmarna och med en fingergest kan ditt innehåll fylla båda skärmarna i det så kallade vattenfallsläget. 

På insidan sitter 13 generationens Intel Core i7 U-chipp som är gjort för tunna och lätta enheter. 

Här kan du läsa pressinformationen om datorn (på engelska) för att få veta allt om vad den innehåller.

Amerikanska sajten The Verge kallar datorn "shockingly useful" (chockerande användbart).