DATOR

Microsoft firar tio år med Surface - släpper tre nya produkter

Surface Laptop 5
Publicerad Uppdaterad

Nya Surface Laptop 5 med pekskärm fokuserar på att vara elegant och tunn och med en batteritid som ska räcka för en dags användning. Datorn kommer i storlekarna 13,5 eller 15 tum, med Dolby Vision IQ för att bilden ska bli skarp och kontrastrik, och Dolby Atmos 3D för ett rumsligt ljud. 

Föregångaren Surface Laptop 4 hade ett AMD-chip som gjorts specifikt för Microsofts Surface-produkter. Tester visade att AMD-modellen slog Intels bästa chip på flera punkter. Men Laptop 5 kommer inte med någon AMD-möjlighet. Det är Intel Core i5 eller i7 som gäller. Microsoft vill däremot gärna lyfta att Laptop 5 är byggd på den senaste Intel Evo-plattformen som ska göra datorn med kraftfull än sin föregångare. 

Bland nyheterna finns stöd för Thunderbolt 4, och en ny grön färg (gäller inte alla varianter av datorn). Säljstart är den 25 oktober och priset börjar från cirka 13 000 kronor. Läs mer hos Microsoft.

Surface Pro 9

Microsoft Surface Pro 9 lanserad – saknar hörlursuttag
Surface Pro 9 kommer med två val av processor, varav den ena ger 5G-möjligheter och större AI-möjligheter. Oavsett processor utlovas batteritid för en dags användning. Bland nyheterna finns Thunderbolt 4-portar och en förhöjd skriv- och ritupplevelse. Precis som Pro 8 har nya Pro 9 en 13-tumsskärm med 120 Hz uppdateringsfrekvens och stöd för Stylus-penna.

Surface Pro 9 kommer även i flera färger. Det handlar däremot inte om en galen färgpalett direkt, utan en mild blå, en mossig grön, och två grå varianter. Microsoft kallar dem platina, safir, skog och grafit. 

Bland smygnyheterna finns avsaknaden av 3,5 mm hörlursuttag.

Säljstart är den 25 oktober och priserna börjar på cirka 14 800 kronor. Här kan du läsa mer om Surface Pro 9

Surface Studio 2 Plus

Surface Studio 2 Plus
Ser ut som sin föregångare, men har fått tre nya Thunderbolt 4-portar. Det har hänt mer under skalet. Studio 2 Plus körs på en Intel Core i7 H-processor och Microsoft säger att den ska ge upp till 50 procent snabbare prestanda. Den förra versionen kom 2018 så i övrigt är det mesta av bättre kaliber. Priset börjar på drygt 59 000 kronor om du är sugen. Här finns mer info om Surface Studio 2 Plus.