DATOR

ReMarkable lanserar tangentbordsfodralet Type Folio

Publicerad Uppdaterad

Type Folio är ett slimmat fodral med tangentbord för rit- och skrivplattan ReMarkable 2. Det är första gången ReMarkable kommer med ett fysiskt tangentbord till någon av sina produkter. Med det blir det möjligt att blanda handskriven text med inmatade bokstäver.

Med ReMarkable kan man synka sina anteckningar mellan plattan, mobilen och datorn via en app eller genom att synka via Google Drive eller Dropbox. Ritplattan använder elektroniskt bläck och det finns ingen möjlighet att ladda ner appar. Det gör plattan mer fokuserad och mindre av en nöjesmaskin som gör allt. Här kan du läsa Thingz test av ReMarkable 2.

Type Folio har fullstora tangenter och 1,3 millimeters upphöjning. Tangentbordsfodralet kopplas till plattan med hjälp av magneter och det krävs ingen ytterligare parning, laddning eller uppdatering. När de är ihopkopplade har tangentbordet två fixerade positioner, en för traditionell inmatning och en som nästan är helt platt för den som både vill mata in bokstäver på tangentbordet och skriva för hand med pennan.

Priset ligger på 199 euro och den som har en aktiv Connect-prenumeration, som möjliggör fler funktioner till ReMarkable, har möjlighet till rabatt. Tangentbordet kommer i artificiellt läder i färgerna bläcksvart och sepiabrun och finns bland annat på de nordiska språken.