FOTO & FILM

Test Insta360 X3 – vass actionkamera med 360-gradersinspelning

Insta360 X3 Thingz testar

Lätt att använda, stabil, bra batteritid och fin bildkvalitet. Insta360 X3 är en pärla till actionkamera, som kan filma i 360 grader och ge dig unika vyer.

Publicerad Uppdaterad

360-graders filmning gör att du kan filma allting omkring dig samtidigt. Insta360 X3 har två linser, en framåt och en bakåt, som tillsammans bildar hela vägen runt-vyn. 

Från de inspelade klippen kan du sedan välja utsnitt och skapa kreativa filmklipp. Både i appen för smartphones och i mjukvaran för MacOS och Windows som finns att ladda ner. 

Att koppla ihop kameran med sin smartphone går lätt och smidigt. Appen är helt okej att använda. För att vara en liten actionkamera är skärmen ändå stor och kanske inte knivskarp, men ändå bra. Inställningar är lätta att göra. Det är liksom inga krångel med kameran över huvudtaget. Från uppackning till användning går allt smidigt. 

Till och med batteriet håller bra. Tack och lov har kameran fått ett stort 1800 mAh-batteri. Vill du filma mycket och länge är det ändå bra att ha åtminstone ett extra batteri med dig.

Priset kanske däremot är något högt. Men för cirka 6 500 kronor får du verkligen en vass actionkamera som gör att du till exempel kan filma unika klipp i 360 grader.

Några andra sköna grejer med Insta360 X3: Tar stillbilder med 72 megapixels upplösning, kan spela in 360-graders video i upp till 60 bilder per sekund med dig själv i fokus och samtidigt hålla selfiepinnen osynlig, är vattentät ner till tio meter, och bildstabiliseringen kan hålla horisonten låst i 360 grader även om du vänder kameran upp och ner. 

Det går att använda X3 som en "vanlig" actionkamera också, då filmar och fotar kameran i ultrabred 4K-upplösning.