HÄLSA

Få hjälp med sminket: L'Oreal presenterar gimbal för läppstift och manick för perfekta ögonbryn

Här kan du se hur HAPTA fungerar.

Publicerad Uppdaterad

L'Oreals nya motoriserade applikator för läppstift handlar om tillgänglighet. Assisterande skönhetstech är en växande kategori. 

HAPTA är en gimbal för läppstift.

Det kan handla om skakningar, multipel skleros eller andra nedsättningar i motoriken som kan exkludera människor från att måla läpparna. Den motoriserade applikatorn HAPTA ska helt enkelt erbjuda hjälp till den som behöver det. Prylen kan hålla ett läppstift stadigt för applicering. Den fungerar ungefär som en gimbal för att stabilisera rörelser. 

HAPTA består av läppstiftet, gimbalen och handtaget. När du försöker röra handen hålls läppstiftet på plats i samma position.

I videon ovan kan du se hur HAPTA fungerar i praktiken.

L'Oreal Brow Magic ger dig perfekta ögonbryn.

Ögonbrynsmagi
L'Oreal har också visat upp något som de kallar Brow Magic som ger dig perfekta ögonbryn genom att "trycka" tillfälliga tatueringar med kosmetiskt bläck. Bläckpatronen kommer med mörkbrunt, brunt och ett bläck för flertalet färgkombinationer som, enligt L'Oreal, ska täcka 95 procent av människors ögonbrynsfärger. En app hjälper till att skanna ansiktet för att hitta den ögonbrynsform som passar dig bäst, men du kan också styra dina bryn själv. 

Båda produkterna väntas lanseras skarpt under 2023.