HUS & HEM

Ny diskmaskin från Asko sparar energi och vatten

Publicerad Uppdaterad

Diskmaskinen DW60 vill spara dig pengar genom att ha en låg energi- och vattenförbrukning. Den är testad för att hålla för 20 års regelbunden användning. Upp till 58 cm lasthöjd, världens högsta enligt Asko, ska ge utrymme för även skrymmande föremål som till exempel bakplåtar. Totalt har DW60 plats för 17 kuvert eller cirka 180 enskilda föremål. 

Den låga vatten- och energiförbrukningen är möjlig tack vare värmeväxling. Det betyder att värme som genereras av diskmaskinen kombineras med temperaturen i rummet för att värma upp vatten i en tank som är placerad på en av diskmaskinens sidor. Det i sin tur betyder att värmelementet i diskmaskinen inte behöver värma upp kallt vatten, vilket sparar energi. Diskmaskinen kan använda så lite som 7,5 liter vatten med lågtemperaturprogrammet.

Askos nya diskmaskin har även flera andra funktioner för att arbeta effektivt med energin och doseringssystemet. Vill du så kan du koppla upp maskinen till ditt wifi och via en app kontrollera programstatus med mera. Du kan även få hjälp och råd för din disk.

Priset ligger på cirka 23 700 kronor.