MOBIL

Apple Watch series 8 testad - med få större nyheter

Publicerad Uppdaterad

Apple Watch series 8 är mycket lik sin föregångare. Mått och vikt är identiska. Prestandan är densamma, även om systemchippet heter något annat. Batteritiden är fortfarande upp till 18 timmar. De flesta av nyheterna har med nya versionen av Watch OS att göra, men det drar även äldre modeller nytta av. Temperatursensorn och kraschdetektering är också nytt. 

Temperatursensorn ger dig däremot inte någon faktisk kroppstemperatur, utan används som stöd för klockans beräkningar av menstruationscykel och ägglossning. 

För löpare att funktionen att kunna springa mot sina egna tidigare tider en nyhet, men i praktiken är den inte så användbar. Den gamla rutten är svår att följa och klockan klagar snabbt på att du lämnat rutten. Som helhet ger Apple Watch korrekta mätningar gps och puls.

En Iphone krävs för att använda Apple Watch. När du startar och kopplar klockan kommer tillgängliga appar från telefonen att installeras även på klockan. Med 4G-versionen av klockan kan du strömma musik direkt från Apple Music eller Spotify. Utan uppkoppling kan du lyssna på låtar i offlineläge.

Plus för att klockan är tätt integrerad med Iphone-funktioner. Skärmen, gränssnittet och Esim-möjligheten hamnar också plus-sidan. 

Apple Watch series 8 kostar från 5495 kronor till 7 095 kronor beroende på storlek, med eller utan mobilnät och så vidare.