MOBIL

Garmin Instinct Crossover har fysiska visare och 70 dagars batteritid

Garmin Instict Crossover
Garmin Instict Crossover
Publicerad Uppdaterad

Garmin har lanserat en ny smartklocka i Instinct-serien. Garmin Instict Crossover är en hybrid som kommer med allt en digital smartklocka ska ha i funktionsväg, och fysiska visare för en analog touch. Det ger bland annat möjlighet till ett analogt batterisparläge där klockan kan ticka på, men de smarta funktionerna ta ett steg tillbaka.

Är inte de fysiska visarna i vägen för skärmen då? kanske du frågar dig. Inte enligt Garmin, som löst det med att visarna håller sig ur vägen beroende på var på skärmen informationen visas, när du till exempel använder en widget/app, för att sedan gå tillbaka till att visa tiden. 

Annat som är värt att nämna:

  • Funktionen RevoDrive kalibrerar klockan automatiskt för att de fysiska visarna alltid ska visa rätt tid. 
  • Det går att sätta klockan i ett analogt läge som sparar på batteriet. Då stängs alla smarta funktioner av och klockan visar bara tid, datum och tidtagning. Här får användaren "evig" batteritid eftersom batteriförbrukningen blir så låg.
  • Även när de smarta funktionerna är på så håller batteriet länge. Modellen med solladdning upp till 70 dagar, den utan solladdning upp till 30 dagar. Med GPS-läget aktiverat upp till 110 timmar.
  • Har vattenklassningen 10 ATM som innebär att klockan klarar tryck som motsvarar ett djup på 100 meter. Det gör till exempel klockan lämplig för stänk, regn eller snö, dusch, simning, dykning, snorkling eller för vattensporter i hög hastighet.

Klockan kommer ut i slutet av november och kommer att kosta från cirka 5 900 kronor.