MOBIL

Nya Ipad Pro är här - hämtar kraft från M2-chippet

Nya iPad Pro har M2-chip, nya funktioner för Apple Pencil-funktion och supersnabb trådlös anslutning.
Det här är den första Apple-enheten med wifi 6E, som har en nedladdningshastighet på upp till 2,4 Gbit/s. Riktigt snabbt med andra ord.
Pro-paddan kommer i två storlekar och två färger - silver och den mörkare grå Apple kallar rymdgrå.
Med "Blickfång" kan man multitaska (göra flera saker samtidigt) på överlappande fönster, på Ipad Pro, men också på en separat skärm om så önskas. Du kan ändra storlek på fönstren och jobba i upp till åtta appar samtidigt.

Med Apples M2-chipp får nya Ipad Pro vassare prestanda. Dessutom introduceras nya funktioner för Apple Pencil.

Publicerad Uppdaterad

Apples senaste chipp M2, som i somras introducerades i Macbook Air och Macbook Pro, driver också nya Ipad Pro som lanserades den 18 oktober. 

Snabbare wifi med stöd för Wifi 6E är en annan av nyheterna. Och i nästa mjukvaruuppdatering, Ipad OS 16 som släpps nästa vecka, ska fler möjligheter till multitasking komma, något som också saknades förut. Prima ballerina! Kanske når Ipad OS nu upp till förväntningarna och gör det möjligt att använda hela Ipad Pro:s prestanda. 

För den som använder ritpennan Apple Pencil kommer också nya funktioner i och med Ipad OS 16. Redan när pennan är 12 millimeter eller närmare från skärmen, kan du få se en förhandsvisning. För bättre precision helt enkelt. För textfält förstoras de när pennan närmar sig skärmen. 

Ipad Pro kommer ut i butik den 26 oktober, men går redan att förhandsboka. Samtidigt släpps en ny generation "vanlig" Ipad (den tionde). 

Nya Ipad Pro kommer i en 12,9 tumsversion med pris från 16 500 kronor, och en version på 11 tum som börjar på 12 000 kronor. När vi testar att konfiguera landar vi däremot på drygt 33 000 kronor inklusive penna och andra tillbehör. Då hade vi till exempel valt en terabytes internminne för att ha plats för filmklippning och annat skoj.