MOBIL

Oneplus Nord CE 3 Lite är bra men inte fullkomlig - vi har testat

Publicerad Uppdaterad

Den har en stor skärm, bra batteritid, snabbladdning och är en acceptabel mobiltelefon till ett okej pris. Men Oneplus Nord CE 3 Lite är inte så fullkomlig som den vill verka.

Huvudkameran är på 108 megapixel och det ska ge flera fördelar. Sensorn används för att göra bättre bilder men i lägre upplösning och det är bra. Men telefonen får kämpa lite när man väl fotar med 108 megapixel. Telefonen kan ta bra bilder även på lite håll när ljusförhållandena är goda, men presterar sämre när det börjar skymma. När det mörknat får du skarpare bilder och bättre färgåtergivning om du använder standardläget på 12 megapixel.

Zoomen är inte optisk utan det sker en beskärning av bilden för att komma närmare motivet.

Mer om kameran kan du läsa om här

Skärmen
Uppdateringsfrekvensen är 120 hertz, men eftersom det är en LCD-skärm, och inte en OLED-skärm som hos flaggskeppen, så minskar effekten av snabb skärmuppdatering. Du får inte samma respons som hos dyrare telefoner.

Kraften i den här telefonen är inget för dig som gör krävande saker med din telefon, som att spela krävande spel eller redigera film. Det sker också vissa fördröjningar när vi växlar mellan funktioner. Men Oneplus Nord CE 3 Lite har väl tilltagen batteritid och kan lunka på i maklig takt under lång tid. 

Med i kartongen följer en snabbladdare på 67W. Snabbt plus!

En annorlunda funktion är ljudläget "200 procent" för att du ska kunna använda telefonen som en högtalare. Ljudkvaliteten dalar däremot redan vid 70 procents volym och 200 procent-läget blir inte så njutbart. 

Men på det stora hela är Oneplus Nord CE 3 Lite en acceptabelt bra telefon till ett okej pris (cirka 4 000 kronor).