MOBIL

Samsung Galaxy A04s ger dig otroligt mycket för under två tusenlappar

Publicerad Uppdaterad

Priset är den stora grejen med Samsung Galaxy A04s. Och att du får många tjänster och funktioner. Den kan leverera det mesta du kan förvänta dig av en smartphone idag. Samtidigt är den långsam och skärmen ett minus. 

Det är tydligt att Samsung sparat in på prestanda. Fördröjningar får du förlika dig med även om det mesta faktiskt fungerar.

Googles betalfunktion Google Pay fungerar, men inte Samsung Pay. Andra Samsung-tjänster finns däremot tillgängliga, som Samsung Health, Notes, Smartthings och fotogallerisynkningen med Onedrive.

Huvudkameran är på 50 megapixel och det är förbluffande hur bra bilder den tar. Mobilutvecklingen har kommit långt när de billigare mobilerna blivit såhär bra. Ser vi just till bilderna så ska du inte förvänta dig att de blir lika bra som de allra bästa mobilerna, men för den här prisklassen blir det riktigt fin bildkvalitet.

Förutom huvudkameran får du en djupsensor och en makrokamera, men de imponerar inte. Mobilen saknar också vidvinkel och optisk zoom. 

Skärmen är också en svaghet. Färgåtergivningen är lite gå och färgerna kan skifta beroende på om du tittar på skärmen rakt framifrån eller från sidan. Ljusstyrkan är inte heller så lysande. Skärmen bidrar inte till njutning, men den fungerar ju.

Samsung Galaxy A04s är för dig som nöjer det med att telefonen bara fungerar och du kan göra de viktigaste sakerna, och samtidigt kan finna dig i lite väntan och att inget är av det bästa slaget.