MOBIL

Test av fem skal och två skaltillbehör från Gear4

Mobilskal från Gear4
Publicerad Uppdaterad

Varför ska man ens ha ett skal till sin smartphone? Det kan vara snyggt förstås. Men ger också ett extra skydd. Du förlänger förmodligen telefonens livslängd och ökar andrahandsvärdet eftersom du troligtvis inte kommer att repa eller krossa någonting på telefonen.

Det finns otroligt många skal att välja mellan. Förutom det estetiska, som ju är upp till var och en, är frågan om fallskydd viktig att tänka på och det kan vara värt att lägga någon hundralapp till på just den funktionen. Material och känsla är också viktiga ingredienser för ett bra skal.

Vi fick möjlighet att kolla in fem Gear4-skal för Iphone 14 Pro Max. Motsvarande och liknande skal finns även för telefoner som Samsung Galaxy S23-serien och Google Pixel 7 och 7 Pro.

Hur har vi testat, eller snarare provat? Vi har haft varje skal på telefonen under i alla fall några dagar. Vi har dragit av och på dem för att få en känsla för vad materialen håller för. Vi har inte medvetet tappat telefonen i backen för att kolla att skalen faktiskt har de fallskydd de säger att de har, men har ändå lyckats tappa luren några gånger och inte drabbats av några skador på vare sig telefon eller skal.

Vi har också känt efter hur skalen känns. Men utseende och grepp är ju som sagt högst personliga.

Kvaliteten på samtliga skal från Gear4 känns gedigen. De svarta skalen gör telefonen mer anonym medan de genomskinliga ju naturligt visar lite mer telefon. Vår personliga favorit av skalen i testet blir Milan Snap i färgen Sunset Ombre. Skalet är genomskinligt med en solvarm gradient. Telefonen lyser igenom, men får ännu lite mer karaktär. Det skalet finns även som blått eller svart, men har då ett mönster med virvlar.

Samtliga skal har en antibakteriell behandling, är kompatibla med MagSafe och har funktionen Snap som gör att du magnetiskt kan fästa tillbehör på telefonen med skalen på. Längre ner finns två sådana tillbehör. Skalen finns också utan MagSafe och är då något billigare.

Garanti
Ett plus får skalen också för den garanti som följer med. Garantin har ingen tidsbestämmelse, utan gäller så länge du har skalet på din telefon. Du behöver heller inte först köpa ett nytt skal för att få ersättning, utan kan gå direkt via Zagg, som säljer Gear4-skalen. Har en skada hänt i närtid kan det fungera att gå tillbaka till butiken och få skalet utbytt direkt, men det skiftar från butik till butik. 

Mobilskal från Gear4 till Iphone 14 Pro Max
De svarta skalen är från vänster till höger Rio, Brooklyn och Denali. På telefonen Milan och det helt genomskinliga är Crystal Palace.

Gear4 Rio Snap
Ett tunt och lite mjukare skal. Glättig baksida utan något mönster, men något räfflade kanter för bättre grepp. För dig som vill ha det enklaste, mest diskreta, men ändå få fyra meters fallskydd. Kostar 499 kronor.

Gear 4 Denali Snap
Skalet med mest skydd – 5 meter. Baksidan är räfflad för ett skönare grepp. Kostar 549 kronor.

Gear4 Brooklyn Snap
Ger upp till fyra meters fallskydd och är gjort av veganskt läder och återvunnen plast. Ytan ger det högst personliga omdömet ”trevlig känsla” och den delvis räfflade baksidan är skön att hålla i. Kostar 549 kronor.

Mobilskalet Gear4 Milan Snap Sunset Ombre på Iphone 14 Pro Max.
Mobilskalet Gear4 Milan Snap i färgen Sunset Ombre på Iphone 14 Pro Max.

Gear4 Milan Snap
Genomskingligt skal som ger upp till fyra meters fallskydd. Skalet i svart eller blått utförande har ett virvelmönster. Skalet vi provade heter Sunset Ombre och har solnedgångsinspirerad gradient som är riktigt snyggt på telefonen. Skalets yta är reptåligt och har en yta som inte ska gulna. Under den tid vi testar skalet uppstår inga repor och vi kan lätt torka av ytan med en trasa när det fått avtryck. Kostar 449 kronor.

Gear4 Crystal Palace Snap
Genomskinligt utan gradienter eller mönster. Snyggt att man ser telefonen ännu mer, men samtidigt får upp till fyra meters fallskydd. Enkelt och snyggt! Även reptåligt och med en icke-gulnande yta. Kostar 499 kronor.

Snap Plus trådlös laddare
De svarta skalen är från vänster till höger Rio, Brooklyn och Denali. På telefonen Milan och det helt genomskinliga är Crystal Palace.Mobilskalet Gear4 Milan Snap i färgen Sunset Ombre på Iphone 14 Pro Max.Gear4 Snap Ring utfällt blir ett utmärkt stativ till telefonen.

Samtliga skal stödjer trådlös laddning. Med Snap kan du fästa till exempel Mophie snap+ trådlös laddare. Den ger 15 watts laddning. Smidigt med trådlös laddning, men skulle gärna ha mer kräm i laddaren. Priset ligger på 459 kronor.

Gear4 Snap Ring Iphone
De svarta skalen är från vänster till höger Rio, Brooklyn och Denali. På telefonen Milan och det helt genomskinliga är Crystal Palace.Mobilskalet Gear4 Milan Snap i färgen Sunset Ombre på Iphone 14 Pro Max.Gear4 Snap Ring utfällt blir ett utmärkt stativ till telefonen.

Ett annat Snap-tillbehör är Gear4 Snap Ring som fästs magnetiskt på baksidan av telefonen (med skal). Det ger bättre grepp och kan fällas ut till ett ställ. Går lätt att ta av och på och är smidigt när man vill kolla på något och snabbt ställa upp telefonen, framför allt i liggande läge. Ringen kostar 249 kronor.

Gear4 Snap Ring Iphone
Gear4 Snap Ring utfällt blir ett utmärkt stativ till telefonen.

Thingz rekommenderar Gear4:s Snap-skal.