MOBIL

Test av Zagg Pro Stylus till Ipad och Ipad Pro: En fullgod penna för kreativitet

Publicerad Uppdaterad

Allt med Zagg Pro Stylus fungerar som det ska och jag märker inte av att jag inte ritar med Apple Pencil 2, förutom färgen då. Pro Stylus är svart och grå medan Apples originalpenna är vit. Funktionsmässigt finns det inget som bryter mitt vanliga flöde och känslan är fullgod med pennan från Zagg. 

Den har utbytbara uddar och känner av om du lutar pennan. Baktippen funkar på alla skärmar även utan ihopkoppling och är trevlig när man snabbt vill göra något, som att skrolla, klicka här eller där och inte vill använda fingrarna. 

Kopplingen till din Ipad sker automatiskt när du trycker på en knapp på sidan av pennan. Det är smidigt. På Ipad Pro 11 tum och 12,9 tum fäster pennan magnetiskt mot kanten så att du kan förvara din Stylus ihop med paddan när du inte använder den. 

Men den laddar tyvärr inte magnetiskt, utan bara via USB-C. Du drar ut baken på pennan och får fram en kontakt för laddning. 90 minuters laddning ger användning för en hel dag. Något av det lyxigaste med Apple Pencil 2 är att den laddar när den ligger mot plattans ram, det är så smidigt och pennan är alltid laddad. Med Zagg Pro Stylus får du alltså dra fram en kabel och ladda på ett mer traditionellt sätt. 

Men kan du leva med det så får du en stylus till din Ipad eller Ipad Pro som bara kostar 699 kronor jämfört med Apple Pencil 2 som kostar ytterligare en tusenlapp. 

Är kompatibel med 12,9-tums Ipad Pro (generation 3, 4, 5 och 6), 11-tums Ipad Pro (generation 1, 2, 3 och 4), 10,9-tums Ipad (generation 10) och Ipad (sjätte och sjunde generationen).

Thingz rekommenderar Zagg Pro Stylus.