MOBIL

Test GlassFusion+ Canvas: Härlig ritkänsla till Ipad Pro

Publicerad Uppdaterad

InvisibleShields skärmskydd GlassFusion+ Canvas är för den som åt en simulerad papperskänsla när de skriver eller ritar med Apple Pencil på sin Ipad. Skärmskyddet finns till Ipad Pro 11 och 12,9 tum (Gen 2022/5/4/3), 10.2-tums Ipad (Gen 7, 8 och 9) samt 10.9-tums Ipad (Gen 10).

Vi testar skyddet till sjätte generationens Ipad Pro 12,9 tum (2022). Med i paket följer en ram där man placerar sin Ipad. Sedan gör man rent skärmen och följer instruktionerna för hur man applicerar skyddet. Det är busenkelt, ändå lyckas jag på något sätt klanta till det lite innan allt löser sig ändå. 

Jag gillar rit- och skrivplattan ReMarkable just för ytan som har den där papperskänslan. Det är annorlunda att rita på Ipad Pro, men med GlassFusion+ Canvas tycker jag det blir lite som på ReMarkable. Den matta ytan ger friktion och motstånd, samtidigt har inte pennans känslighet påverkats. Ytan förhindrar snarare att pennan glider över skärmen.

Dessutom får jag ett skärmskydd. Nu har jag min Ipad Pro i ett tangentbordsfodral ändå, men när jag är inne i Procreate eller annan liknande app så tar jag gärna loss paddan och jobbar mer fritt. Då är det skönt att skydda sin pryl. 

Som skärmskydd absorberar GlassFusion+ Canvas stötar genom att sprida ut kraften från dem. Jag testar däremot inte att tappa min Ipad.

Andra plus med det här matta skärmskyddet är att den har en antireflexbehandling och även en antibakteriell behandling. Jag skyddar gärna skärmens yta när jag har surfplattan i min ateljé för att till exempel följa en digital skiss medan jag målar. Skärmen blir ofta och gärna kladdig och med ett skärmskydd känns det faktiskt lite bättre. Det är också reptåligt, vilket alltid känns tryggt. 

Något man kanske kan sakna är att kunna växla mellan vanlig skärmkänsla och papperskänsla. Kommer jag att tröttna på raspigheten eller bara ta den för given? Just nu gillar jag det i alla fall. Huruvida det är något för dig är bara upp till dig, men varför inte testa. Har du ändå gått loss på en kostsam Ipad Pro, kanske du har möjlighet att lägga 450 kronor på att testa det här skyddet.

Vill man inte ha ett skärmskydd med papperskänsla, kan man såklart skaffa ett "vanligt" från någon tillverkare. Eller fortsätta utan.

Priset för GlassFusion+ Canvas ligger på 449 kronor. Skärmskyddet Glass Elite, ett vanligt skärmskydd utan den speciella ritkänsla-ytan, kostar lika mycket. 

Thingz rekommenderar GlassFusion+ Canvas.

Information om produkten på tillverkarens hemsida finns här