MOTOR

Biljätte visar upp nästa generations elbil - BMW i Vision Dee är en futuristisk mellanstor sedan

BMW i Vision Dee
BMW i Vision Dee visas upp i Las Vegas under elektronikmässan CES.
Publicerad Uppdaterad

Under elektronikmässan CES i Las Vegas passar BMW på att visa upp i Vision Dee som är en vision om framtidens digitala upplevelser och ett steg närmare nästa generations bilar "Neue klasse" med lansering 2025.

Konceptbilen är en mellanstor sedan med avskalad design. "Dee" står för Digital Emotional Experience och syftar till att skapa ett starkare band mellan förare och bil genom funktioner som går bortom den nivå av röststyrning och förarassistans som finns idag.

Information ska till exempel kunna projiceras över hela vindrutans bredd. Men den digitala upplevelsen börjar redan utanför bilen där ljud och ljus samspelar med sin förare. BMW kallar det ett "fygitalt" välkomnande – en blandning av orden fysiskt och digitalt.

Ändra färg på bilen på bara några sekunder

Förra året visade BMW med iX Flow hur bilen kunde skifta färg med ett knapptryck tack vare en viss teknik. I år visar de upp en uppdaterad version där det är möjligt att välja mellan 32 olika färger. Det är BMW i Vision Dee som klätts med den speciella filmen som krävs för att färgen ska kunna ändras. Bilens exteriör är indelad i 240 olika segment, som var och en kan ändras individuellt. Det innebär i princip en oändlig variation av mönster som går att skifta sekundsnabbt.