PRYLPORTALEN

3D-skärmen för PS3 kommer i november

Publicerad Uppdaterad

Den 13:e november kommer 3D-skärmen för Playstation till Europa men det är inte 3D som gör den intressant.

Det handlar alltså om en 24 tum stor (eller liten kanske man ska säga) 1080p-skärm som kommer med ett par 3D-glasögon för att ge spelandet en extra dimension. Enligt Sony finns det planer på att ta fram en större modell i framtiden med detta är alltså vad vi får nöja oss med för tillfället.

Varken fjärrkontroll eller tv-mottagare ingår men eftersom alla standardingångar inklusive HDMI finns på baksidan är det möjligt att koppla in digitalboxar, Blu-ray spelare eller vad man nu har för bildkällor. Skärmen kommer med inbyggda högtalare och subwoofer men det finns även ett uttag för hörlurar.

3D i all ära men mest intressant är ändå funktionen SimulView som tillåter multiplay där två spelare simultant har sin egen vy på samma helskärm. Perfekt för dödsmatcher och dylikt eftersom spelarna inte kan tjuvkika på varandras skärmar. LG visade upp en liknande teknik som vi testade på IFA-mässan tidigare i år.

SimulView kräver förstås ett extra par glasögon och spelet måste ha inbyggt stöd för formatet. Initialt är det bara MotorStorm Apocalypse, Gran Turismo 5, Killzone 3 och Super Stardust HD som kommer stödja SimulView men Sony kommer ligga på för att även redan utgivna titlar kommer få stödet via uppgraderingar.

En del svenska nätbutiker har redan listat PS3-skärmen för drygt 4000 kronor men vi får väl se om det eventuellt justeras ned lite framåt lanseringsdatum.

Andreas Liebert