PRYLPORTALEN

Anker Nebula Cosmos Laser en portabel projektor med 4K eller 1080p

Publicerad Uppdaterad

Hur bra en pryl är beror kanske inte på namnet, men Ankers nya bärbara projektor Nebula Cosmos Laser borde ändå få poäng för sitt kosmiskt coola namn.

Sedan tidigare finns flera bärbara projektorer i Ankers lineup, som läskburksformade Capsule och Capsule II, och de mer avancerade Nebula Mars II och Nebula Mars II Pro. 

På CES presenterade de i förra veckan nästa generations bärbara projektor – Nebula Cosmos Laser som är en bärbar projektor som kommer med 1080p- eller 4K-upplösning. 4K är nytt för Anker Nebula. 

Ljusstyrkan ligger på 2400 ISO Lumen och maximal projektionsyta är 150 tum (minsta 60 tum).

Läs mer: Samsung lanserar The Freestyle – ny portabel smart-tv

Anker Nebula Cosmos Laser körs på operativsystemet Android TV 10 vilket betyder att du direkt ur lådan lätt kan spela upp innehåll från olika streamingstjänster (som du har abonnemang på). 

Projektorn kan kopplas ihop en smartphone eller surfplatta via bluetooth och wifi. Den har också ingångar för USB och HDMI, samt Aux. 

Vikten ligger på cirka 4,8 kilo och den må vara portabel i den mening att du lätt kan flytta den till den plats du vill, men den har inget inbyggt batteri och kräver en separat strömkälla för att kunna köras.

Det kanske dessutom är att föredra med en extern strömkälla. Anker är kända för sina powerbanks och mer kraftfulla prylar. För den som vill använda Nebula Cosmos Laser utomhus rekommenderar de själva Anker 545 Portable Power Station (PowerHouse 778Wh). Hade den kraften varit inbyggd i projektorn skulle den kanske inte längre vara så skön att flytta omkring på.

1080p-modellen har två inbyggda 10W-högtalare. Det har även 4K-versionen, men utöver det har den ytterligare två 5W-högtalare. 

Under mars månad kommer Nebula Cosmos Laser ut på marknaden. Priserna är ganska saftiga och ligger på 1600 dollar (motsvarande nästan 14 500 kronor) för 1080p och 2200 dollar (nästan 20 000 kronor) för 4K. Svenska priser inte kända i dagsläget. 

Mer om prylen finns här

4K-modellen på Kickstarter.