PRYLPORTALEN

Anker släpper 757 Powerhouse – bärbart monsterbatteri som väger 20 kilo

Publicerad Uppdaterad

Ankers nya batteri kan ladda alla dina prylar, inklusive bilen.

Anker 757 Powerhouse erbjuder 1229 watt-timmar och 1500W kraft. Det räcker till exempel till att ladda en smartphone 97 gånger, en laptop 16,8 gånger eller en drönare 24,5 gånger. Med den här kraftstationen kan du också ladda bilen vid "soppatorsk" eller använda det som reservsystem vid strömavbrott.

Batteriet har biluttag och AC-uttag samt portar för såväl USB-C och USB-A.

På en timme kan batteriet laddas till 80 procent. Med kommande portabla solpaneler kommer batteriet kunna laddas till 80 procent på 3,6 timmar. 

Anker ger fem års garanti för 757 Powerhouse som har en förväntad livslängd på 50 000 timmar.

All kraft gör däremot batteriet, om än portabelt, men ganska tungt – det väger in på 20 kilo. För att ändå vara enklare att flytta på kommer det med dubbla handtag. Konstruktionsmässigt är det också gjort för att tåla slit och skiftande temperaturer.

Ordinarie pris ligger på 1399 dollar, vilket motsvarar drygt 13 000 kronor. Just nu riktar den sig mot den amerikanska marknaden. På pappret verkar Anker Powerhouse 757 däremot vara en kraftstation man bara kunnat drömma om. Vi diggar framför allt att det framöver kommer gå att ladda med hjälp av solpaneler som även de är portabla. Vi får hoppas att den kommer till Europa också.