PRYLPORTALEN

Använd Iphone som webbkamera i din Mac-dator

Publicerad Uppdaterad

Nästa Mac OS har presenterats och bland nyheterna finns möjligheten att använda Iphone som kamera i MacBook-datorn.

Mac OS Ventura heter nästa version av operativsystemet till Apples Mac-datorer. Med den nya versionen kan Iphone-kameran användas för videomöten på datorn. Det enda som krävs är att telefonen är i närheten av datorn. Med hjälp av ultravidvinkelkameran i Iphone kan du nu använda Centrerat på Mac för att alltid vara i centrum under videomöten, även om du rör på dig.

Hur hett är det här? Förvisso kan man tycka att apple kunde göra webbkameran på Mac-datorerna tillräckligt bra, men samtidigt är det ju kul att kunna koppla en maxad Iphone-kamera till datorn och slippa köpa en extra webbkamera. Skulle Apple stoppa in en lika bra kamera i datorn skulle Mac-priserna skjuta ytterligare i höjden. 

Bland nyheterna finns också att lätt kunna flytta ett Facetime-samtal från dator till Ipad eller Iphone eller tvärtom, förbättrad sökning i Mail, ångra ett skickat mejl, lättare att söka efter bilder i Spotlight, starta Facetime-samtal direkt i Safari, ändra eller ångra ett meddelande i Meddelande-appen, albumet Gömda och Senast raderade är låsta som standard, med mera. 

Läs mer om nyheterna I Mac OS Ventura hos Apple