PRYLPORTALEN

Är Valve redan på gång med Steam Deck 2?

Publicerad Uppdaterad

Nyligen började leveranserna av Steam Deck. Nu kommer uppgifter om andra generationen av den hypade gamingenheten.

Om du förra året under de första fem minutrarna lyckades boka ett exemplar av den handhållna spelkonsollen Steam Deck så kanske du är en av de som fått din enhet nu när de börjat leverera enheterna. Här på Prylportalen var vi sent ute, och eftersom vi beställde i september lär det dröja innan vi håller enheten i våra händer. 

Steam Deck är egentligen en liten handhållen PC med inbyggd spelkontroll och eget operativ, SteamOS, som bygger på Steam – ett molnbaserat spelbibliotek där du kan ha alla dina spel, och enkelt ladda ned dem till den dator du sitter vid för att spela. 

Nu verkar det som att Valve, företaget bakom prylen, är i kast med att tänka en uppföljare - Steam Deck 2. I en intervju med Edge via GamesRadar, avslöjar Valves medgrundare Gabe Newell några planer för andra generationens modell. 
– Den andra generationen kommer att handla mer om vilka möjligheter mobiliteten ger oss, utöver vad man kan få av en stationär eller bärbar dator, säger Newell i intervjun.

Han säger också att den dyraste versionen av Steam Deck visat sig vara den mest populära och att den fått guida dem till hur nästa version ska se ut. Planerna handlar även om hur de kan utnyttja enhetens bärbarhet på bästa sätt.

I den här artikeln är vi nästan löjligt exalterade över Steam Deck, men spånar också om vilka konkurrenter som hinner komma med liknande prylar innan dess. Kanske Steam Deck 2 hinner före...