PRYLPORTALEN

Årets tv-sortiment från Samsung som når den svenska marknaden

Publicerad Uppdaterad

Neo QLED, Lifestyle och OLED-modeller står på menyn för Samsung under 2022.

Prylportalen har tidigare skrivit om Samsungs nyheter för året. Nu har företaget presenterat nyheterna för den nordiska marknaden. 

Neo QLED 8K-serien tillhör Samsungs premiumsortiment där tekniken är lite extra påkostad för bättre färger och kontrast bland annat. Bakom allt det fräsiga döljer sig Samsungs Neural Quantum Processor 8K. Med hjälp av mini-LED:s som är 1/40 mindre än standard så kan skärmarna ge större täthet och en bättre kontrast. Tv-apparaterna är utrustade med en ny 14-bitars ljuskontroll och har ett antireflexskikt för att minska bländning.

Möjlighet finns att koppla ihop tv:n med sin Galaxy S22-telefon för att spela upp innehåll i 8K-upplösning. 

Skärmarna har ett djup från 15,2 millimeter till 18,1 millimeter beroende på storlek. Designmässigt har de även detaljer i rostfritt stål. 

Neo QLED 8K kommer i tre varianter – QN900 (QN900B på bild nedan), QN800 och QN700 – som i sin tur kommer i skärmstorlekar mellan 55 tum och 85 tum. 

Lifestyle-TV
Inom det Samsung kallar Lifestyle TV, helt enkelt livsstils-tv, kommer The Frame som förutom tv fungerar som en digital ram för att visa konst. Nya Matte display minskar såväl bländning som reflektion. Den matta ytan sprider ljuset i olika vinklar och riktningar för att minska att den upplevda bildkvaliteten försämras på grund av dagsljus eller när belysning på kvällen annars gärna reflekteras på blanka skärmar.  

Via Art Store kan prenumeranter få tillgång till mer än 1600 konstverk att visa på sin tv. Nya köpare verkar kunna lyfta en kostnadsfri provperiod på två månader numera.

Inom livsstils-tv-segmentet kommer även The Serif och The Sero med Matte Display. 

The Frame kommer att finnas i storlekarna 32 tum, 43 tum, 50 tum, 55 tum, 65 tum, 75 tum och 85 tum.

The Serif kommer i storlekarna 43 tum, 50 tum, 55 tum och 65 tum.

The Sero kommer i storlek 43 tum.

Samsung utökar även sin OLED-portfölj med S95B (på bilden ovan). Den kommer att introduceras i Norden under årets andra kvartal, och kommer í storlekarna 55 tum och 65 tum.