PRYLPORTALEN

Asteroids blir långfilm

Publicerad Uppdaterad

Det klassiska arkadspelet Asteroids ska upp på vita duken. Ganska fantastiskt med tanke att spelet bara består av en handfull vektorobjekt.

Kan man göra film av Asteroids, det primitiva men ack så populära rymdskjutarspelet från sent 70-tal? Universal Studios tror det. De har nämligen nyligen knipigt filmrättigheterna till spelet. Enligt Variety var även Sony och Fox intresserade av rättigheterna. Så hur otroligt det än låter är en film som bygger på Asteroids i görningarna.

Att Asteroids i princip bara består av simpel vektorgrafik och saknar både karaktärer och handling verkar inte bekymra filmmogulerna. Men å andra sidan  lider ofta licensfilmer brist på både bra storys och huvudrollsinnehavare som kan mer än skjuta och se stenhårda ut samtidigt. Universal Studios kan i alla fall inte sabba en bra historia i det här fallet, det finns ju helt enkelt ingen.

Universal har satt Lorenzo di Bonaventura på att producera projektet. Han har erfarenhet av att göra filmatiseringar av allt från serietidningar (Constantine), romaner (Stardust) och noveller (1408) till leksaker (Transformers, GI Joe) och tv-spel (Doom). Kanske är det därför som han får förtroendet. Matt Lopez (Race to Witch Mountain, Bedtime Stories) skriver manus.

Källa
 

Anton Bjurvald, Andreas Liebert