PRYLPORTALEN

Betala så lite du vill

Publicerad Uppdaterad

Eidos Interactive erbjuder dig att bli fotbollstränare i nya Championship Manager 2010 och själv bestämma priset. Men en pence plus en mindre transaktionsavgift måste du minst lägga ut, din snåldjåp.

I en tid då spelarövergångar mellan klubbar kostar hundratals miljoner öppnas dörren för alla fans att styra sin egen fotbollsklubb, mot en betydligt billigare penning. Utvecklaren bakom spelet Championship Manager 2010 låter folk hämta hem spelet från nätet och betala precis så mycket de tycker det är värt.

Eidos är först att göra såhär inom spelbranschen, men en liknande kampanj gjorde rockbandet Radiohead under 2007. Kampanjen startar i dag och fram till midnatt den 10 september kommer köpare att direkt kunna ladda hem spelet från champmanstore.com, efter att ha satt sitt eget pris. Minimumavgiften är dock 1 brittisk pence plus en transaktionsavgift som tillkommer på 2,5 pund, men ungefär för svenska 25 kronor går det att få sitt exemplar av det populära managerspelet.

För att bli så realistiskt som möjligt har man delvis byggt CM 2010 på information som samlats in från professionella spelare, domare och tränarna själva. Bland nyheterna i spelet märks en 3D-matchmoter med över 500 olika spelaranimationer samt en redigerare för fasta situationer.

Lanseringsmetoden tycks i alla fall ha fungerat för bandet Radiohead då skivan "In Rainbows" såldes i över tre miljoner ex under första året. Återstår bara att se hur det går för Eidos och hur många som kommer lockas av frestelsen innan spelet bara går att köpa i butik igen för normalt pris (30 pund).

Championship Manager 2010