PRYLPORTALEN

Blurayspelare, digitalbox och mediaspelare i ett

Publicerad Uppdaterad

Till hösten kommer LG HR500 som är en riktig mångsidig pryl. Förutom att spela bluray-filmer ersätter den din inspelningsbara digitalbox och mediaspelare. Dessutom är den trådlös.

Att hemelektroniken blir allt mer mångsidig är en trend som har hållit i sig ett bra tag. Inte bara slipper vi en hel arsenal med olika burkar under tv:n utan förhoppningsvis blir de enklare att sköta också.

LG HR500 är ett bra exempel på det. I grund och botten är det en bluray-spelare men den kan långt mer än att spela upp film från skivor. LG har nämligen byggt in en tv-mottagare för det digitala marknätet och en hårdisk på 250 gigabyte vilket gör produkten till en fullfjädrad PVR. Med dubbla tuners innebär det att du kan spela in ett program samtidigt som du tittar på ett annat och givetvis finns standardfinesser som paus i direktsändning.

Spelar piratformat
Men HR500 är även en mediaspelare vilket innebär att den kan spela upp en lång rad olika filformat för presentation av musik, bilder och film. Även mkv-filer som är det vanligaste formatet när man tankar ner högupplösta bluray-kopior från torrent-nätverken. Via inbyggt trådlöst nätverk och nätverksstandarden dlna är det enkelt att ansluta mot datorer i hemmanätverket och strömma media från anslutna datorer. Alternativt kan man kopiera över sina mediafiler till en extern hårddisk som går att ansluta via usb till spelaren.

Naturligtvis kommer LG HR500 även med online-tjänster via en Broadband Services Tuner som har inbyggda kanaler för exempelvis Youtube. Förhoppningsvis har LG till lanseringen även fått klart avtal som medger video-on-demand.

LG HR500 är tänkt att komma till den svenska marknaden under augusti månad men något pris är inte klart i dagsläget.