PRYLPORTALEN

Canon Powershot PX en AI-styrd familjekamera

Publicerad Uppdaterad

Den smarta kameran Canon Powershot PX fångar automatiskt bilder och videor. Perfekt kamera för att ta bilder under julen?

Tidigare i år presenterade Canon den experimentella kameran Powershot Pick som använder AI för att analysera ett motiv, identifiera människor, följa deras ansikten och fånga (pick) det perfekta ögonblicket att ta bilden. En automatisk kamera för ögonblicksbilder. Eller möjligen en övervakningskamera som tar fina bilder.

Canon Powershot PX är baserad på Pick och använder ansiktsigenkänning och annan smart teknologi för att fånga bilder och videor automatiskt. 

Grejen med kameran är att du kan fånga vardagliga och festliga ögonblicksbilder utan att själv behöva stå bakom kameran. Du kan leva i nuet, men ändå få bilder med dig från det som händer. 

Kameran följer händelseförloppet, komponerar bilden och tar bilden i det perfekta ögonblicket. Du kan placera den var som helst och även via röstkommandon ta bilder och filmsekvenser. 

Kameran tar bilder med 11,7 megapixlar och spelar in filmklipp i full-HD 60p. Zoomobjektivet har brännvidden 19-57 millimeter. Du laddar den via USB-C och med hjälp av wifi kopplar du kameran till din smartphone eller surfplatta. Appen hjälper dig sedan att välja de bästa bilderna och lagra dessa på ett minneskort för att du enkelt ska kunna föra över dem på en dator. 

Via appen kan du också styra kameran manuellt för att komponera bilderna samt fotografera på avstånd. I appen kan du välja bekanta ansikten som kameran ska prioritera vid fotograferingen. 

Powershot PX kan även fungera som en webbkamera.

Säljstart är i december 2021 och det rekommenderade priset ligger på 5 099 kronor.