PRYLPORTALEN

Den här smarta sängen använder AI för att du ska sova bättre

Publicerad

En stalker om natten med goda avsikter. Den smarta sängen är här.

Företaget Sleep Numbers nya 360 Smart Bed följer och förbättrar användarens sömnhälsa med hjälp av AI och maskininlärning. 

Sleep Numbers har gjort smarta sängar i flera år för att följa sömnmönster och kunna förbättra användarens sömnmönster. Den nya modellen kommer med fler funktioner.

360 Smart Bed kan individuellt höja halva sängen för att personifiera vinklar för de sovande, men också höja och sänka basen för att hjälpa dig komma i eller ur sängen. Sängen kan även ställa in temperaturen efter den som sover, och vad som verkar (enligt mig) vara världens bästa funktion - värma dina fötter när du ska somna och sen kyla dem med resten av kroppen medan du sover. 

Förbättrad AI och maskininlärning bäddar för en smartare säng vars sensorer följer och mäter saker som temperaturskillnader, hjärtfrekvens, andningsfrekvens, rörelse med mera. På så sätt kan den här sängen hjälpa till att upptäcka avvikelser i din hälsa och tala om det för dig (via appen såklart, sängen pratar inte). 

Företaget lanserar även möbler som funkar ihop med sängen. Mer om det finns på sängens hemvist på nätet här. 

Priset ligger på 1 099 dollar, det vill säga drygt 10 000 kronor. Om ungefär ett år verkar produktionsexemplar av 360 Smart Bed komma ut på marknaden. Sov gott i din osmarta säng tills dess.