PRYLPORTALEN

Drönaren DJI Mavic 3 ger bilder och video av imponerande kvalitet

Publicerad Uppdaterad

DJI har slagit på stort när det gäller förbättringarna hos sin nya drönare Mavic 3.

Två sensorer, möjligheter till zoom, D-Log och video i 5,1K är några av förbättringarna DJI lagt in i nya drönaren Mavic 3. 

Både innan och med nya Mavic 3 är hantering, flygegenskaper och inställningsmöjligheter något som DJI lyckats mycket bra med. Du får hjälp att producera snygga videosekvenser på ett bra och exakt sätt. 

Även om drönaren imponerar och erbjuder väldigt mycket så finns det några begränsningar som irriterar – det gäller exempelvis att de smarta fotograferingslägena inte går att använda tillsammans med den absolut högsta kvalitetsinställningen, något som kan ställa till det för de som förlitar sig på automatiken.

Samtidigt ger möjligheten att med Cine-modellen kunna filma i Apple ProRes 422 HQ och D-Log för efterkommande grading – ger upphov till imponerande möjligheter.

DJI Mavic 3 kommer i en basversion – Mavic 3 – och en Cinema-version – Mavic 3 Cine – för de som ställer högre kvar på just video. 

Två sensorer gör det möjligt att både fotografera och filma vidvinkliga bilder motsvarande 24mm i småbild och använda sig av teleläget med en brännvidd motsvarande upp till 162 mm i småbild. Detta gör att man kan fotografera långt, långt bort, utan att behöva slösa batteritid på att flyga dit, men på bekostnad av bildkvalitet. Det går Calle Rosenqvist igenom i sitt utförliga test här

Mavic 3 är både lättstyrd och lätthanterad med möjlighet att byta mellan det långsammare cinema-läget, normal-läget samt snabbare sport-läget. Appen DJI Fly verkar nu också vara förenklad mot tidigare, med mindre information att hantera på skärmen. 

Med den medföljande kontrollen som kopplas till mobiltelefonen får man också bra kontroll över flygningen. Behöver man mer avancerade möjligheter så medföljer även den bättre fjärrkontrollen DJI RC Pro i Cine Combo-paketet, vilket gör att du kan flyga upp till 15 kilometer bort och snabbare och säkrare responstid.

Bilderna från huvudkameran ger otroligt högkvalitativt resultat, när det gäller bildkvalitet, skärpa och återgivning av färg i såväl stillbild som video. "Faktum är att det är något av det bästa vi testat hittills, och resultatet imponerar stort", skriver Kamera & Bilds i sitt test.

Läs hela testet hos Kamera & Bild här.