PRYLPORTALEN

Dyr ansiktslyftning på Sonos nya multifjärrkontroll

Publicerad Uppdaterad

Till alla som har installerat ett musiknätverk från Sonos: Den splitter nya fjärrkontrollen CR200 är den bästa nyheten sedan gratisapplikationen till Iphone/Ipod Touch kom.

Sonos trådlösa enheter var först inom genren med spelare som erbjuder användaren att komma åt sin musik vart han eller hon än befinner sig i hemmet. Men de flesta som köpt ett musiksystem från Sonos blev nog aningen besvikna när de såg den klumpiga fjärrkontrollen som följde med.

Som tur var kom en applikation för Iphone/Ipod Touch som gick att styra med i stället, och alla var nöjda igen.

Men nu kommer Sonos med en egen ersättare till den klumpiga stenåldersfjärrkontrollen CR100, som sedan 2006 följer med deras trådlösa musiksystem.

Multifjärrkontrollen CR200 har en pekskärm med justerbar bakgrundsbelysning och med gränssnitt likt Apples som gör den lätt att använda. Några hårda knappar för bland annat volym och mute förenklar användandet ytterligare. På 3,5-tumsskärmen med upplösningen 640x480 styr man sen sin Sonos läckert och kan med tangentbordet som går att få upp söka runt bland sin musik.

För att inte ha några nya funktioner låter drygt 3500 kronor ganska mycket för att få en mindre fjärrkontroll. Om man ser till saken att man för samma summa pengar får en Ipod Touch på 32GB som alltså dessutom kan dubbeljobba som trådlös sändare av musik till din anläggning från Sonos med gratisapplikationen installerad.

Musiktjänster som Last.fm, Napster och Pandora fungerar med CR200 men tyvärr uppger Sonos att det lär dröja ett tag innan användare kommer att ha tillgång till Spotify av tekniska skäl.

Så varför ska man då köpa CR200 kan man fråga sig? För att få längre batteritid hävdar Sonos själva och passar på att skicka en känga till Apples Iphone. De ska dock inte säga allt för mycket då deras första originalfjärrkontroll måste lämnas till verkstad vid batteribyte. Den processen går i alla fall lite lättare tack vare laddningsvaggan som kommer med CR200.
 

Sonos CR200