PRYLPORTALEN

En osynlig högtalare i duschen med Orbital shower

Publicerad Uppdaterad

Med den nya duschmodellen Orbital shower retrofit följer ett HiFi-ljudsystem med inbyggd högtalare i duschväggen.

Högtalaren är helt osynlig för ögat och själva duschväggen fungerar som membran. Du kan alltså duscha och lyssna på musik, ljudbok eller pod. 

– Det här är ännu ett steg i vår ambition att skapa det smarta badrummet och samtidigt erbjuda en ännu bättre upplevelse för våra kunder, berättar Mehrdad Mahdjoubi, VD för Orbital Systems.

Duschhögtalaren bygger på den så kallade exciter-teknologin – en lösning för att integrera ljud i olika miljöer utan att behöva använda sig av traditionella, skrymmande högtalare. En Exciter är i grunden ett konventionellt högtalarelement men med skillnaden att den saknar membran. I stället använder den ytan den fästs på som membran för att sprida ljudet vidare.

Orbitals lösning innehåller också en egenutvecklad DSP-box (Digital Signal Processor) som behandlar ljudsignalerna digitalt. 

– Det är tack vare DSP-boxen som vi verkligen kan skruva upp ljudkvaliteten till en helt ny nivå, berättar Markus Friberg, Orbital systems ljudingenjör.

Orbitals duschar är också utvecklade för att spara vatten och el. Orbital shower retrofit, som har inbyggd högtalare, ska spara upp till 90 procent vatten och 80 procent el.