PRYLPORTALEN

Ett kameramonster till mobil: Sony Xperia PRO-I lanserad

Publicerad Uppdaterad

Sony gör en ambitiös satsning på kameran i och med lanseringen av Xperia PRO-I. Som alltså också är en telefon.

En kamera med mobilfunktion eller en mobil med kamera. Eller både och. Sony Xperia PRO-I är ingen dussinmobil för den breda massan, men riktigt intressant för den som vill ha ännu mer kamera i sin smartphone. Priset landar också på motsvarande ungefär 18 000 kronor (1800 Euro) när den kommer till Sverige i början av december. 

Sony är själva öppna med att det här inte är en telefon för alla, utan istället riktar in sig på de som vill ha maximal bildkvalitet. 

Trots kameraspecarna är enheten bara 8,9 millimeter tunn.

Sensorn på en tum är densamma som i Sonys kompaktkamera RX100 VII. Zeiss-objektivet har 24 millimeters brännvidd. 

Mer detaljer och specifikationer hittar du på Mobil.se

Vlog-skärm

Sony släpper också en separat monitor som tillbehör. Skärmen, som är 3,5 tum stor, gör att du kan använda huvudkamerorna när du filmar dig själv. Den ansluts med magneter och låter dig även ansluta en extern mikrofon.

Prylportalen kommenterar Sony Xperia PRO-I

Elin Parmhed, chefredaktör Prylportalen: Sony Xperia PRO-I må vara nischad och inte för alla, men vilken prylbomb! Kaxigt och superintressant för vem som helst som älskar att fota. Stor sensor, fokus på bildkvalitet snarare än många megapixlar. Som fotograf, och prylnörd, tycker jag naturligtvis att den här lanseringen har lite dreggelfaktor.

Apu Hashim, prylkonnässör på Prylportalen: Såja! Sonys mobiltelefoner brukar vara lite för nischade för min smak. Men coola! Men om gluggen är okej så är det ju nästan en RX100. Woho, säger jag som använt olika modeller av RX100 i snart tio års tid. Det kanske helt enkelt är den nischade lur som bara vänder på allt.