PRYLPORTALEN

Filma i 360 grader med nya Dot

Publicerad Uppdaterad

Dot är första kameratillbehöret till iPhone som filmar i 360 grader.

Har du problem att få plats med allt du vill ha på bild kan nog detta tillbehör vara något för dig. Dot är ett kameratillbehör gjord för iPhone 4 från företaget Kogeto som kan filma fullt panoramaperspektiv i hela 360 grader. Videon är helt navigerbar i realtid och du kan även skicka videon och dela den via Facebook och Twitter. Tillbehöret väger ungefär 15 gram, får lätt plats i fickan och behöver inget externt batteri.

Dot kommer även att fungera tillsammans med appen Looker som integrerar kameran till Kogetos webbplattform där användarna kan se andras panoramafilmer. Genom den inre kompassen i Iphone 4 kan appen även peka ut var någonstans filmen är tagen och om en annan kamera finns i närheten kan Looker länka videon från denna Dot så att användare kan hoppa från ett perspektiv till ett annat från samma plats.

Dot blir nog utmärkt att ta med till nästa konsert eller till semestern när man vill få med så mycket som möjligt. Kameran planeras att släppas till sommaren och en Android version ska också vara på väg.
 

Lars Grandinsson