PRYLPORTALEN

Finansiera de senaste prylarna till ditt hem

Publicerad Uppdaterad

Är du en prylnörd och vill säkerställa att du har de senaste grejerna? Då är det lätt att kostnaderna snabbt sticker iväg. Men var bara lugn – det finns många sätt att finansiera prylarna på.

Den här artikeln är inte skriven av Prylportalens redaktion, utan kommer från en partner.

Teknikens framfart har varit bidragande till flera nya och häftiga prylar. Vi behöver exempelvis inte längre dammsuga eller klippa gräset själva – det gör en robot åt oss. Allt fler företag använder tekniken för att komma fram till nya, innovativa lösningar.

Att hela tiden ha tillgång till de senaste prylarna är dock inte gratis – många gånger sticker kostnaderna iväg. Hur du väljer att finansiera dina nya inköp är upp till dig, men det kan vara bra att veta att det finns många tillvägagångssätt. Här kommer några tips på hur du kan gå tillväga.

Teckna ett lån

De senaste tio åren har den svenska lånemarknaden vuxit explosionsartat. Nya aktörer ser dagens ljus varje år, och utbudet växer inom flera typer av lån.

Behöver du låna pengar för att finansiera prylar till hemmet gör du bäst i att jämföra utbudet först. I och med att det finns många långivare att välja mellan har du goda chanser att förhandla till dig en bra och fördelaktig ränta.

lanapengar.expressen.se finns det möjlighet att jämföra lån och hitta långivaren med lägst ränta. Tänk dock på att pengarna ska betalas tillbaka, undvik därför att låna mer än absolut nödvändigt.

Använd sparade pengar

Oavsett vad du planerar att köpa gör du nästan alltid bäst i att använda sparade pengar. Du slipper då betala dyra räntekostnader varje månad och kan hålla nere på utgifterna.


Har du inte något sparkapital i dagsläget kan du fundera på att vänta med dina inköp och börja spara. Om du samtidigt väljer att placera dina pengar finns chansen att få pengarna att växa.

Sälj gamla prylar du inte längre använder

Även om det är kul med prylar har man inte alltid hur mycket plats som helst. Rensa förråden och sälj det du inte längre använder. Har du mycket du inte längre använder tar det inte lång tid att samla ihop några tusenlappar.