PRYLPORTALEN

Fokusera på festen

Publicerad Uppdaterad

Samtidigt som Sony lanserar två nya kompakter på 10,2 megapixel kommer stativet Party-Shot, en ovärdig ersättare till den inhyrde fotografen.

Som om inte det fanns tillräckligt med festbilder på Facebook som visar att du är helt olämplig för alla sorts jobb, kommer nu den här omtänksamma prylen från Sony. IPT-DS1 Party Shot är en billig ersättare till proffsfotografen och kommer också med en annan fördel – den går att smita från.

Dockningsstativet kan snurra 360 grader, tilta 24 grader och använder panoramaläget GigaPan för att plocka upp det mesta och det bästa från festen. Fokuserar automatiskt på ansikten och justerar kompositionen gör den också.

Ett par AA batterier håller den lille fotografen med silvriga ben vaken upp till elva timmar, vilket är längre än de flesta fester varar. För säkerhets skull finns även en AC-adapter också för de seriösaste festprissarna.

Passar till Sonys nya Cyber-Shots
Förutom att de flesta vettiga människor inte uppskattar resultatet av dem själva på ögonblicksbilder, så fungerar också opassande nog stativet än så länge bara till två nya kameror som Sony släpper i samma veva – TX1 och WX1.

Cyber-Shot DSC-TX1 är kamera med 3 tums pekskärm och imponerande 4x optisk zoom för att vara så pass slimmad (1,6 cm tunn). TX1 har ett Twilight-läge där kameran tar en serie bilder med olika exponering för att skapa bilder med större intensitetsomfång, likt HDR-teknik.

WX1 har precis som TX1 10,2 megapixel, bakupplyst Exmor R CMOS sensor och video i 720p (mpeg-4 i 30fps). WX1 har lite mindre display men 5x zoom i stället för 4, med den Sony G-linsen som fram tills nu bara hittats på deras systemkameror.

 

 

 


Pris och lansering:
IPT-DS1 Party-Shot – 150 dollar, september

Cyber-Shot DSC-TX1 – 380 dollar, september

Cyber-Shot DSC-WX1 – 350 dollar, oktober

Cyber-Shot DSC-TX1