PRYLPORTALEN

Företaget bakom GorillaPod siktar in sig på ljud med nya mikrofoner för podcasts och streaming

Publicerad Uppdaterad

De är kända för sina Gorilla-stativ, men gör nu en större satsning även inom ljud.

Joby Wavo Pod (bild längst upp) är en kondensatormikrofon med USB-anslutning som liknar den etablerade konkurrenten Blues mikrofon Yeti. Den upprätta designen känns igen, men Joby räknar på 24-bit/48KHz – till skillnad från Yetis 16-bit/48KHz – ett pop-filter och ett lägre pris.

Joby lanserar också två shotgun-mikrofoner – mikrofoner som till formen är långa och cylinderformade och tar upp ljudet rakt framifrån samtidigt som sidoljudet minimeras. 

Wavo Pro och Wavo Pro DS heter Jobys nya och de är byggda för att användas med spegellösa kameror, särskilt med vloggers och den som streamar i åtanke. Pro-versionen har aktiv brusreduvering genom ett hybridsystem med både analog och digital teknik, en andra 3,5 mm mikrofon-ingång och går att följa visuellt via bluetooth-anslutna appar för Android eller Iphone. Pro DS är en nedbantad variant. 

Det kommer även Wavo Air som är ett trådlöst kit med två sändare, två lavalier-mikrofoner (myggor som går att fästa runt en skjortkant till exempel), och adaptrar för att koppla ihop systemet med kameror och smartphones. Lav Pro är den lyxigare varianten med extra finesser. 

Källa