PRYLPORTALEN

Fujitsus projektor-modul för datorn

Publicerad Uppdaterad

Ta ut den optiska enheten och stoppa in en projektor i din bärbara dator istället. Fujitsus idé är lika enkel som genial.

I slutet av april lanserade Fujitsu sin nya professionella Lifebook-serie med Sandy Bridge-plattform. Modellerna som heter S761/C och P711/C utmärker sig framför allt genom att den  sedvanliga optiska enheten, ofta en BD-brännare i dessa dagar, kan bytas ut mot en modulär projektor. Det här är naturligtvis superintressant för exempelvis säljaren på fältet som snabbt och enkelt vill fyra av några säljande Powerpoint-slides på kundmötet.

Nu har Fujitsu visat upp datorerna och projektorn för journalister i Japan och det samlade omdömet är positivt. Rent prestandamässigt verkar projektorn komma upp i liknande ljusstyrka som de separata pico-projektorer som finns på marknaden idag. Med andra ord kan man förvänta sig en bildyta på 30-40 tum som mest och halvtaskig kontrast och svärta. Inget för hemmabiofolk med andra ord men för snabba presentationer på jobbet funkar det säkert alldeles utmärkt.Kolla in en kort video på projektorn här.

 

Andreas Liebert