PRYLPORTALEN

Fuska med GPS i backspegeln

Publicerad Uppdaterad

Många gps-varnare utgör en trafikfara i sig på grund av dum montering. Med Cheetah gps-spegel ersätter du bara backspegeln och du blir förvarnad om farliga vägsträckor och kommer lättare undan svidande fortkörningsböter.

För många har sommarledigheten redan fått ett abrupt slut och frustrationen över att det är cirka 300 dagar kvar att kriga på arbetet till nästa semester kan vara stor. Så stor att återvändandet från tillflyktsorten hör till de mest olycksdrabbade tidpunkterna i trafiken. Men för några fortsätter semestern ett par veckor till och företaget Cheetah har ägnat dessa en omtanke med denna gps-spegel som varnar för fartkameror.

Liknande varnare är ofta boxar som måste sättas på platser som kan skymma sikten. Den här ersätter rätt och slätt din vanliga backspegel och är förladadd med information om vart fartkamerorna finns. I USA finns det även kameror som tar fast rödljusåkare och Cheetah kan även varna innan dessa dyker upp.

När bilen närmar sig en fartkamera, håller gps- backspegeln dig ”säker” och varnar via en röst och med hjälp av displayen som gömts under spegelytan. Det går även att lägga in egna platser som man vill att den ska varna för, till exempel olycksdrabbade vägsträckor.

Gps-spegeln har täckning över hela Europa och för att hålla den uppdaterad om nyuppsatta kameror går man in på tillverkarens hemsida. Vid köp inom en begränsad period framöver erbjuder de fri uppdatering livet ut.

Utöver ökad säkerhet så får man som en ren bonus lättare att undvika svidande fortkörningsböter. På buy.com finns den för cirka 250 dollar, vilket motsvarar ungefär en medeldyr bot.