PRYLPORTALEN

GADMEI P83 klarar 3D utan glasögon

Publicerad Uppdaterad

Ny mediaspelare till budgetpris kanske inte imponerar alla, men den har ett ess i rockärmen

Den liknar en läsplatta men är egentligen en ganska ordinär portabel mediaspelare. GADMEI P83 3D PMP är en ny pryl som har synts till på webbutiken Brando. Den verkar till synes vara en enkel mediaspelare, men den har ett särskilt ess i rockärmen. Det unika med denna spelare är att den har en 8 tums LCD display med en upplösning på 1280 x 768 och kan visa 3D-video och bilder utan användandet av glasögon. Men du måste själv skaffa kompatibla filmer och bilder till spelaren.

Bortsett från 3D-funktionen har den fullt stöd för 1080p video, stöd för inkoppling av flashminnen, USB-hårddiskar och en intern lagringskapacitet på 4GB som kan ökas med hjälp av MMC, SD, SDHC till maximalt 32 GB.  GADMEI P83 3D PMP stödjer även flera olika video- och ljudformat, bland annat MPEG1/2/4, RealVideo, Divx & Xvid, MP3, och WAV.

Denna portabla mediaspelare finns nu att köpa för 179 dollar (ungefär 1 140 kronor) från webbutiken Brando. Den kanske inte är världen mest tekniskt imponerande pryl, och vi gissar på att den inte kommer leverera lika bra effekt som bilden ovan lovar. Men vi antar den ger ett billigt alternativ till dem som vill uppleva 3D-film på resande väg.

Lars Grandinsson