PRYLPORTALEN

Gaming-musen för Xbox 360

Publicerad Uppdaterad

Splitfish FragFX Shark är en sällsam hybrid mellan mus och spelkontroll för Xbox.

Vi vet inte riktigt vad vi ska tro om FragFX Shark-kontrollen från amerikanska Splitfish. För det första är det något som ser ut som en ordinarie mus men med Xbox-knappar på sidan. Det fortsätter med ytterligare en del som har en del Nintendo Nunchuk över sig men mest faktiskt ser ut som en vanlig kontroll styckad på mitten.

All inbitna PC-gamers vet att en bra gaming-mus är det överlägsna styrsättet för att med precision exempelvis placera ett hårkors i pannan på en avlägsen fiende. Att göra samma sak med den analoga joysticken på Xbox-kontrollen är helt enkelt inte samma sak. Så varför inte konstruera en Xbox-kontroller med mus? Det är precis vad Splitfish har gjort.

FragFX Shark har funnits för PS3 ett tag men kommer alltså nu även för Xbox 360 och enligt tillverkaren är det här "the world's first super precision mouse hybrid gaming controller for Xbox 360". Musen kommer med XYAB-knappar kontrollerade av högertummen och på den andra enheten finns en D-pad, analog spak och triggerknappar. Kontrollen är trådlös via en usb-dongle och två AA-batterier ska räcka i 50 timmar. Förutom Xbox funkar FragFX Shark även med PC och Mac.

Priset är inte offentliggjort än men PS3-versionen kostar 90 dollar så den bör hamna i ungefär samma härad.

Andreas Liebert