PRYLPORTALEN

Gamla prylar håller än

Publicerad Uppdaterad

Det verkar inte bättre än att jag är helt såld på de prylar jag redan har. 

När prylar väl blivit bra så försöker jag leva med dem så länge det bara går. Andra människor säljer prylen de har när en uppdaterad version av prylen släpps. Någon annan tar vid och axlar användandet av den gamla prylen. Det är också fint.

Telefonen och datorn använder jag varje dag. Kameran, ljudinspelaren och min gimbal för mobilfilmning åtminstone flera gånger i veckan. 

Fyra år med Iphone 8 Plus

Filmar, fotar och ”kastar bort tid” med min Iphone 8 Plus. Hade jag en nyare version skulle jag nog göra precis samma saker, men med ännu lite mer kvalitet. Är det förresten det som kallas kvalitetstid? Hur som helst så tycker jag fortfarande att det mesta fungerar felfritt, och kvaliteten håller.

MacBook Pro från sent 2013

Fasiken vad den har hållit bra. Skulle för mitt liv inte redigera film eller göra något annat som kräver mycket kraft. Men kan gott mata på i InDesign och köra Photoshop samtidigt. 

Systemkameran Canon Eos 5D Mark III

Köpte kameran direkt när den kom 2012 och snart tio år senare håller den fortfarande måttet för vad jag mestadels behöver kameran till – reportage, porträtt med mera. När den kom var den så mycket mer och bättre än Mark II att det kändes helt rätt att snabbt uppgradera. Sen dess har jag inte känt något behov av att köpa nytt.

Men jag kan nog frivilligt erkänna att jag är intresserad av en spegellös mellanformatskamera som till exempel nya Fujifilm GFX 50S II. Jag kan säkerligen motivera varför – som att det finns saker jag vill fotografera med hög upplösning – men mest är jag nog sugen på något nytt i kameraväg. 

Olympus Digital Voice Recorder WS-331M

En riktig gammal prylräv i min ägo. Använder den mest för att spela in telefonintervjuer i kombination hörlursmikrofonen TP8. Den är säkerligen inte bäst, men enkel och den funkar. Jag tror att jag haft den sedan 2007 eller något sådant. Hörlursmikrofonen har jag slitit ut en gång, och köpte då två nya varav den ena fortfarande är kvar i förpackningen.

Gimbal DJI Osmo Mobile 3

Har använt en tidigare version också och med Mobile 3 blev allt så himla mycket smidigare. Nu verkar det ännu smidigare med nyare DJI OM 5 som har ett magnetiskt snabbfäste. Medan jag suktar efter den får jag filma vidare med den jag har. Gillar även kontrollerna i appen DJI Mimo.

Bose Headphones 700 känns fortfarande som sprillans nya

Har inte samlat ihop så många år än, bara drygt två år sen lansering och lika länge sedan jag köpte dem. Behöver inte ens ha något ljud, de är bara skönt tysta när jag vill stänga ute ljud snarare än lyssna på något. Men ljudupplevelsen är givetvis också suverän.