PRYLPORTALEN

Garmin-GPS laddar ner trafikbilder

Publicerad Uppdaterad

De två modellerna i Garminas nya Nülink!-serie visar bilder från trafikkameror för att ge föraren en så tydlig uppfattning som möjligt om trafiksituationen på platser man är på väg till.

Förutom att kunna ladda ner och ta emot bilder från trafiksistuationer längs vägarna används uppkopplingen till mobilnätet i Garmins nya gps-mottagare även för att söka efter information om privatpersoner och företag hos Eniro. Om man lämnar Sverige går det även att göra sökningar med Google Locale med träffar från det område man befinner sig i.

Liksom tidigare modeller från Garmin finns Ecoroute för att man ska kunna välja en rutt där man förbrukar mininmalt med bränsle. Med hjälp av Mytrends lär sig navigatorn vilka vägar man brukar åka och hjälper till med information som är relevant för den förväntade vägen.

2340- och 2390-modellerna  skiljer sig åt genom att 2390 även har en funktioner för att kunna styras med rösten utan att föraren behöver ta händerna från ratten.

De båda modellerna ska börja säljas på den svenska marknaden under juni. Priset för 2340 kommer att ligga på cirka 2000 kronor, 2390 kommer att kosta omkring 2250 kronor.

Andreas Liebert