PRYLPORTALEN

Garmin släpper Ant+ till Iphone

Publicerad Uppdaterad

Uppdaterad: GPS-tillverkaren har ett tillbehör för sina träningsprylar på väg till Iphone.

Ant+ är en trådlös överföringsteknik modell väldigt kort avstånd och löjligt låg strömförbrukning. Främsta användningsområdet är för att sköta den trådlösa överföringen mellan pulsklockor och pulsband, eller kadensmätare och pulsklockan. Tekniken används av väldigt många inom just den branschen och kan mer eller mindre anses vara standard.

Nu har amerikanska FCC, på en ganska lös höft amerikanska motsvarigheten till PTS (post och telestyrelsen) läckt bilder på en Ant+-sensor till Iphone från Garmin. Som synes är det ingen officiell produktbild på tal, utan bara de ritningar FCC behöver för att kunna godkänna den trådlösa delen av prylen (som de måste göra med i stort sett allt trådlöst som släpps borta i det landet).Samma typ av pryl har vi redan testkört, men då kom det hela från Wahoo och var tänkt att enbart användas för att koppla in pulsband och kadenssensorer till Wahoos egna appar och ett par tredjepartsalternativ. Då inget officiellt ord finns från Garmin vet vi inte exakt vad tillbehöret kommer att göra, vad det kostar eller när det kommer. Men det finns två möjliga vägar, där vi givetvis hoppas att Garmin går åt båda hållen.

Antingen är Garmin på gång med en egen app i stil med Runkeeper, så att du kopplar in Ant+-sensorn för att låta den prata med Garmins pulsband, effektmätare och kadenssensorer. Eller så ska sensorn användas på samma sätt som USB-stickan till datorn används idag, det vill säga för att föra över data från din Forerunner-klocka till onlinetjänsten MyGarmin, troligtvis via en speciell överföringsapp.

Förhoppningsvis blir båda ovanstående sanning, vad tror ni?

Uppdatering: Vi frågade svenska Garmin om de ville berätta något om prylen, men de hälsar att de inte har några kommentarer i dagsläget.

Daniel Hessel