PRYLPORTALEN

Glädje i 3D-världen igen

Publicerad Uppdaterad

Älskare av 3D-bilder sörjde när den lilla röda plastkikaren View-Master slutade tillverkas för ett tag sedan. Men håll ut. Nu är världens första 3D-kamera från Fujifilm snart ibland oss.

Kameran som förmodligen kommer att kallas FinePix Real 3D System, tar bilder i 3D tack vare sina dubbla kameralinser. Avståndet mellan linserna är likt det hos människans ögon.

Tekniken i kamerans display ska göra det möjligt att visa bilderna utan röd-gröna glasögon. Men nöjer man sig inte med att titta på sina 3D-bilder i den inbyggda 2,8 tums skärmen, finns det som tur är alternativ.

Fujifilm kommer att erbjuda utskrifter där en överdragsfilm används, likt den som finns i 3D-glasögon. 3D-bilderna kan sedan visas i en speciell LCD-ram på 8 tum. 

Under hösten landar kameran i Europa för cirka 450 euro. För visningsramen får köparen punga ut ett par hundra euro extra.

Låter det för mustigt kan det kanske vara värt att försöka lägga vantarna på en gammal god View-Master i stället. 3D-värden sörjde när den  tvåögda retro-leksaken slutade tillverkas i våras. Men nu ska kanske den lilla kompisen snart bli huvudrollsinnehavare i en tecknad film.

Där finns ju även ett samlarvärde nu när stereoskopisk 3D-film är hetare än någonsin.

 

FinePix 3D