PRYLPORTALEN

Google Pixel 6 och Pixel 6 Pro lanserade

Publicerad Uppdaterad

Mycket var redan känt innan Google igår lanserade de nya mobilerna Pixel 6 och Pixel 6 Pro. Enligt Google ska de vara de mest hjälpsamma och personliga telefonerna, tack vare AI och sökjättens egna tjänster.

Till det yttre har båda telefonerna en hel del gemensamt med andra Android-mobiler och Googles redesign av Android i verison 12. Google Pixel 6 har en oled-skärm på 6,4 tum med 90 hertz skärmuppdatering och Pixel 6 Pro har en skärm, även den av oled-typ på 6,7 tum med upp till 120 hertz. Skärmen på Pixel 6 är platt medan Pixel 6 Pro har en så kallad vattenfallsskärm, det vill säga en skärm med välvda kanter. Båda telefonerna har fukt- och dammskydd, samt fingeravtryckssensor i skärmen. 

En av de största nyheterna i Pixel 6-serien är det egenutvecklade systemchippet Google Tensor. Det har utvecklats Googles AI-drivna tjänster i fokus, vilket kommer att märkas i telefonernas funktioner. Tidningen Mobil.se går igenom Google Tensor betydligt djupare och vad det innebär

Kameran i de nya Pixel-mobilerna drar nytta av kraften i det nya chippet. Hårdvara, mjukvara och maskininlärningskraften som kommer med Tensor, samverkar för att ge användaren bra bilder och filmer. Det kan till exempel innebära att bearbetning av video kan göras i realtid. 

Google Pixel 6 ska kosta 600 dollar och Pixel 6 Pro 900 dollar i USA. Som tidigare släpps inte telefonerna officiellt i Sverige.

Läs mer på Mobil.se

Eller se hela Googles lanseringsevent nedan: