PRYLPORTALEN

Grattis Asien, här är Garmins GPS-mobiler

Publicerad Uppdaterad

Linuxbaserade Nüvifone G60 visades upp redan förra våren men nu har Garmin äntligen fått ordning på problemen och släppt sin gps-telefon i Asien. Windowsmobilen M20, också från samarbetet Garmin-Asus, kommer i butik i augusti medan Europa får vänta till slutet av året innan de navigerar sig hit.

Ett samarbete mellan navigationsjätten Garmin och datortillverkaren Asus står bakom dessa gps-telefoner som kommer att lanseras under varumärket Garmin-Asus. Garmin började utvecklingen av en telefonutrustad gps-enhet, för det är vad det mest av allt liknar, men stötte på flera problem och förseningar.

Nu har man i alla fall bestämt sig för att göra ett försök och Nüvifone G60 släpptes i går i Taiwan medan M20 får säljstart under augusti månad. Under slutet av 2009 ska båda telefonerna komma till Europa.

G60 baseras på ett Linuxsystem utvecklat av Garmin själva medan M20 har det välkända gränssnittet Windows Mobile. Båda gps-telefonerna är utrustade med turbo-3G, wlan-uppkoppling, blåtand, e-postklient och kamera på 3,2 megapixel. Kameran geotaggar bilderna och information om longitud och latitud där bilden togs sparas automatiskt.

Pekskärmarna har tre startikoner i form av ”Ring”, ”Sök” och ”Visa Karta” och precis som andra nüvi-gps:er är de laddade med miljontals intresseplatser som inkluderar hotell, restauranger och sevärdheter.

Och om du skulle glömma bort vart du ställde bilen så löser Nüvifone problemet genom att komma ihåg positionen där den senast togs bort från sin hållare som monteras på vindrutan.
 

Nüvifone G60