PRYLPORTALEN

Här är nya Xperia Mini och Mini Pro

Publicerad Uppdaterad

Android 2.3 och möjlighet att filma i hd-kvalitet, så lyder specifikationerna för nya Xperia Mini och Xperia Mini Pro.

Sony Ericsson presenterar i skrivande stund en ny Xperia Mini och en ny Xperia Mini Pro, förstnämnda går under parollen ”världens minsta smartphone med stöd för filminspelning i hd-kvalitet”. Vad företaget syftar på är möjligheten att spela in videosnuttar i 720p.

Bägge mobiltelefonernas specifikationer har hottats upp jämfört med föregångarna och de kommer bland annat utrustade med senaste Android 2.3, snapdragonprocessor på 1 gigahertz, multi touch-skärm som numera mäter 3 tum med en upplösning på 320x480 pixlar (jämfört med föregångarnas 2,5 tum) och plats för upp till 16 appar på startskärmen. Mini Pro utmärker sig dessutom som väntat med ett fysiskt qwerty-tangentbord. Kameran är däremot fortfarande på 5 megapixel men du kommer som sagt kunna filma i 720p.

 

Ytterligare en nyhet är Facebook som numera finns inbyggt från start och som dessutom kommer dyka upp på flera ställen i gränssnittet, företaget nämner till exempel Facebookintegrering i fotoalbumet, telefonboken och musikspelaren. Inbyggt Facebook ska även dyka upp i de övriga Xperia-modellerna som finns på marknaden.

 

Än så länge finns det inga svenska uppgifter gällande pris, men däremot nämner Sony Ericsson att bägge telefonerna ska dyka upp på utvalda marknader under kvartal tre - Sverige kommer tillhöra dessa.

Elina Blom