PRYLPORTALEN

Här är Youtube-kameran HMX-U10 från Samsung

Publicerad Senast uppdaterad

Samsung var inte alls först med en ultrakompakt Youtube-kamera. Men inspelning i full hd och stillbilder på 10 megapixlar, som HMX-U10 klarar av, tar den till täten.

Flip var först ut bland de dessa små högupplösta videokameror som ligger lika smidigt i fickan som en mobil. Men kliv åt sidan Flip. Nu är Samsung här med sin senaste modell HMX-U10, som spelar in i upplösningen 1920x1080, och tar stillbilder med 10 megapixlars upplösning.

Den är tänkt att utmana motsvarande minikameror från Creative, Kodak och Sony, till sin fördel lagrar den på ett SDHC-kort av storleken 32 gigabyte. Knappt 100 gram väger den lille rackaren som mäter 56 x 103 x 15,5 mm och sitter på en 2 tums display.  

Precis som man väntar sig av kameror av den här typen, finns det också möjlighet till att enkelt ladda upp sina filmer direkt till Youtube. Nåja, förmodligen krävs det anslutning till datorn innan, eftersom Samsung inte nämner något om wifi-anslutning. Men efter det lovas att det ska räcka med en endaste knapptryckning.

I september släpps den och då kan den bli din för runt 200 dollar.

Samsung HMX-U10