PRYLPORTALEN

Harmony Link gör mobilen till en multifjärr

Publicerad Uppdaterad

Med Logitechs hockeypuck Harmony Link och en smartphone är snart upp till 8 prylar hemma hos dig kontrollerade från valfri hand.

Logitech är verkligen inga duvungar när det gäller universalfjärrisar, vi har testat ett gäng genom åren. Frågan är dock hur länge till företaget kan prångla ut hårdvara i form av traditionella zappare då trenden är att mobilen skall klara de mest diversifierade uppgifter. Som tur är har Logitech tänkt på det också.



Entré för Logitech Harmony Link i form av en enorm svart nonstop-pastill och som mycket riktigt innehåller tekniska godsaker en masse. I grunden är det en brygga mellan din smartphone och IR-kontrollerade apparater som TV:n, digitalboxen, mediaspelaren och allt det andra. I motsats till billigare liknande system som använder blåtand eller kräver en dongle på telefonen sker kommunikationen över wifi och gratisappar kommer finnas både till Iphone/Ipad och Android. Harmony Link kommer dessutom klara av att kommunicera med flera enheter på en gång vilket kommer göra fjärrkontrollkriget där hemma så mycket intressantare framöver.



I USA kommer Logitech Harmony Link kosta cirka 100 dollar när den släpps under oktober. Vi får återkomma med svenska uppgifter när de blir tillgängliga. Kolla in Logitechs porriga video under tiden.
 

Andreas Liebert